nieuws

Cateraars doen meer aan sociale werkvoorziening

Eten & Drinken

Cateraars worden steeds actiever op het gebied van sociale werkvoorziening. Ze proberen in samenwerking met andere partijen mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt nieuwe kansen te bieden en mogelijk nieuwe medewerkers te rekruteren.

Cateraars doen meer aan sociale werkvoorziening

Zo sloten SW-bedrijf Permar en Albron een samenwerkingsovereenkomst. Permar voert de Wet sociale werkvoorziening uit voor vijf gemeenten: Barneveld, Ede, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen.

De organisaties gaan samen aan de slag om medewerkers van Permar op te leiden tot volwaardige cateringmedewerkers. Permar draagt de cateringactiviteiten van haar eigen bedrijfsrestaurants over aan Albron.

De winst voor beide partijen zit in de inzet die ze gaan leveren op het gebied van sociaal ondernemen. Een sociale Joint Venture noemt Teun Verheij, algemeen directeur van Albron, deze vorm van samenwerking. ‘Bij andere SW-bedrijven lopen inmiddels de eerste cateringmedewerkers stage op Albron-locaties.’

Interim-directeur Johan van Kouterik van Permar: ‘Dit is een prima voorbeeld van hoe de sociale werkvoorziening en het bedrijfsleven elkaar kunnen vinden en hoe win-winsituaties geschapen kunnen worden.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels