nieuws

St. Elisabeth start KookCafé voor patiënten

Eten & Drinken

Het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg is gestart met maandelijkse kooksessies voor patiënten. Tijdens het KookCafé verzorgen de koks demonstraties en miniworkshops toegesneden op de problemen waar patiënten mee te maken hebben.

St. Elisabeth start KookCafé voor patiënten

Tijdens het eerste KookCafé in het Tilburgse St. Elisabeth deze week kregen tien kankerpatiënten en hun partners kookles met recepten waarmee ze bepaalde moeilijkheden kunnen aanpakken, zoals problemen met hun smaak of eetlust en pijn bij het kauwen, slikken of verteren van voedsel. Voor en na de les was er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar te praten. Ook een gespecialiseerde diëtiste, een medewerkster van het Integraal Kankercentrum Zuid (IKZ) en een maatschappelijk werkster waren aanwezig.

Janny van de Laar van het Oncologisch Centrum van het St. Elisabeth Ziekenhuis bedacht het KookCafé. “Het idee ontstond naar aanleiding van vragen van patiënten over moeilijkheden met het bereiden van smakelijk eten. Onze koks willen ze dat graag leren. Omgekeerd leren onze koks van de opmerkingen die de patiënten maken over de maaltijden.”

Deelname aan het KookCafé is gratis. Bij blijvend succes komen er ook edities voor mensen met andere aandoeningen, zoals diabetes en obesitas.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels