nieuws

Roomservice At Your Request® in Gelderse Vallei

Eten & Drinken

In ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede krijgen patiënten vanaf de zomer van dit jaar hun eten en drinken geserveerd via een bijzondere roomservice. Ze kunnen kiezen waar, wat en wanneer ze eten. Het ziekenhuis is het eerste ziekenhuis in Europa dat dit nieuwe concept invoert.

Roomservice At Your Request® in Gelderse Vallei

Gelderse Vallei en Sodexo gaan het concept invoeren na een succesvolle pilot in 2010.

Dankzij At Your Request kunnen patiënten zelf kiezen wanneer ze eten of drinken en waar ze dat willen consumeren. Met de menukaart op het nachtkastje kan altijd besteld worden. Het softwareprogramma zorgt ervoor dat patiënten alleen producten kunnen bestellen die ze ook daadwerkelijk mogen hebben. Tijdens het bestellen krijgen ze ook meteen persoonlijk advies.

Volgens Dik van Starkenburg, voorzitter Raad van Bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei, biedt het concept veel kansen. “Het past bij het voedingsziekenhuis van Nederland. Nu staat de patiënt daadwerkelijk centraal. Bovendien bevordert de zorg rondom voeding de gastvrijheid in ons ziekenhuis. Eten en drinken bevordert de genezing van een patiënt.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels