nieuws

Honderden zorglocaties doen mee aan Week van de Smaak

Eten & Drinken

Honderden zorglocaties organiseren activiteiten tijdens de landelijke Week van de Smaak, van 29 september tot 7 oktober. Tijdens deze jaarlijkse actieweek staan streekgebonden en ambachtelijke maaltijden in scholen, bedrijven en de zorg centraal.

Honderden zorglocaties doen mee aan Week van de Smaak

Eén van de initiatieven van Stichting Week van de Smaak is de campagne De Mooie Maaltijd, die zich sinds 2008 richt op zorginstellingen, ziekenhuizen en maaltijdzorg voor zelfstandig wonende ouderen. “We schatten dat dit keer 400 zorglocaties meedoen, maar we hopen natuurlijk op vijfhonderd in dit vijfde jaar”, zegt Lasca ten Kate van De Mooie Maaltijd. “Instellingen die de maaltijdzorg serieus nemen en zichzelf ermee in de kijker willen spelen, kunnen zich aanmelden via de website van de Week van de Smaak.”

Het AMC organiseert op 3 oktober een markt met boeren en andere producenten uit de buurt die hun producten laten proeven en te koop aanbieden. Patiënten en personeel kunnen ook meedoen aan een aardappelreceptenwedstrijd. Bewoners van zorgcentrum Sint Joris in Oirschot gaan samen met leerlingen van het Kempenhorst College verse friet maken van aardappelen uit de streek en in Tilburg biedt Puur Culinair, de grootkeuken van Stichting Amarant, twee streekmenu’s aan die bereid zijn met producten uit eigen streek.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels