nieuws

‘Denk na over drankjes in de zorg’

Eten & Drinken

Het is tijd voor meer bewustzijn over de mogelijkheden van drankjes in de zorg. Dat zei Monique Willemse van Momoko Visions Trends Concepts tijdens het seminar ‘Verfrissende kijk op de drankenkar’ op vakbeurs Zorgtotaal.

‘Denk na over drankjes in de zorg’

Monique Willemse voerde in opdracht van FrieslandCampina een onderzoek uit naar de mogelijkheden van drinken in de zorg. Ze bezocht ziekenhuizen en zorginstellingen door het hele land en voerde gesprekken met verpleegkundigen, facilitair managers, hoofden voeding en voedingsassistenten. Tijdens het seminar presenteerde ze de resultaten. “Voedingsassistenten hebben hun eigen werkwijze, maar contact en persoonlijke aandacht vinden ze allemaal erg belangrijk. Ik sprak in het Diakonessenhuis bijvoorbeeld een voedingsassistent die vertelde dat ze dialect met een patiënt ging praten als hij of zij niet wilde drinken. Dat creëert een vertrouwde omgeving voor de patiënt en dat kan weer helpen bij het beter drinken.”

Willemse vindt dat ziekenhuizen en zorginstellingen goed moeten nadenken over het gebruik van de drankenkar. “Een kar kan zo ontwikkeld worden dat hij bij de instelling past en specifiek op de wensen van de bewoners aansluit. Maar de voedingsassistent blijft altijd de belangrijkste ambassadeur van de drankjes. Dankzij hun zelfstandigheid en deskundigheid gaan bewoners en patiënten drinken.”

Lees het hele artikel over het drankenseminar in de eerstvolgende editie van Gastvrije Zorg die 29 maart verschijnt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels