nieuws

Speciale kleine gerechten voor patiënten met wisselende eetbehoeften

Eten & Drinken

Chefkok Pascal Jalhay heeft voor Chef Martin (onderdeel van Marfo) 30 speciale Kleine Gerechten ontwikkeld. De gerechten zijn bedoeld om patiënten met een wisselende eetbehoefte beter en met meer plezier te laten eten. Tijdens Zorgtotaal 2013 worden de Kleine Gerechten gelanceerd.

Speciale kleine gerechten voor patiënten met wisselende eetbehoeften

Mensen die erg ziek zijn, moeten goed eten en hebben daar tegelijkertijd vaak geen zin in. Smaak en geurbeleving veranderen namelijk tijdens ziekte en behandeling. Met name oncologische patiënten kampen vaak met gewichtsverlies, onder andere door een sterk verminderde eetlust. Door extra aandacht voor de maaltijdbeleving kunnen zorgverleners en producenten bijdragen aan de kwaliteit van leven van patiënten.

De Kleine Gerechten zijn ontwikkeld volgens een speciale receptuur. Ze zijn kleiner dan gemiddeld (300 gram vs. 450 gram) en tegelijk rijk aan eiwitten (50 procent hogere eiwitdichtheid per 100 gram) en calorieën. Ira van der Plas, diëtist-adviseur Menu en Dieet van Marfo en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten in de regio Utrecht: “Kleine Gerechten kunnen op elk moment van de dag geserveerd worden. Marfo verwacht met deze nieuwe roomservice-maaltijden een goede bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van patiënten met een wisselende eetlust.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels