nieuws

De Tjongerschans en Hanzeheerd grote winnaars Veilig Voedsel

Eten & Drinken

Ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen en zorgorganisatie Hanzeheerd in Hattem hebben tijdens het Nationaal Congres Veilig Voedsel in Jaarbeurs Utrecht ieder twee awards gewonnen. De prijzen zijn bedoeld voor instellingen die uitblinken in veilig en hygiënisch werken.

De Tjongerschans en Hanzeheerd grote winnaars Veilig Voedsel

Hanzeheerd (omgeving Zwolle) mocht de award voor Beste Zorgroep in ontvangst nemen en locatie de Bongerd in Hattem werd  uitgeroepen tot één van de twee winnaars in de categorie Beste Keukens. Gasthuis St. Jan de Deo, locatie Millingen a/d Rijn was de andere winnaar in die categorie. Ziekenhuis De Tjongerschans won de awards voor Beste Ziekenhuis en Beste Zorgafdeling.

Interzorg locatie De Wijde Blik in Assen keerde huiswaarts met de prijs voor Beste Restaurant. Beste Nieuwkomers zijn het Centrum voor verpleeghuiszorg Polderburen in Almere, van Zorggroep Almere, en locatie François HaverSchmidt te Schiedam, van Argos Zorggroep.

Met een gemiddeld cijfer van 8,9 lag het niveau ook dit jaar erg hoog, zegt Stichting Veiligvoedsel.nl. De stichting wil met de awards de aandacht vestigen op het belang van veilig en hygiënisch werken in de zorg. Jaarlijks krijgen tussen de 350.000 en 650.000 mensen voedselvergiftiging, waarvan 20 tot 200 mensen overlijden. Stichting Veiligvoedsel.nl zet zich sinds 2005 in om het aantal voedselbesmettingen te beperken door medewerkers in instellingen centraal te stellen bij de borging van voedselveiligheid.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels