nieuws

Waarom genieten deze bewoners van 200 jaar oude gerechten?

Eten & Drinken

Een primeur in het Zeeuwse zorgcentrum Cleijenborch: een lunch met gerechten uit de begintijd van het Koninkrijk der Nederlanden. Ruim 100 bewoners en genodigden genoten zichtbaar van een bijzondere maaltijd. 

Waarom genieten deze bewoners van 200 jaar oude gerechten?

Zorgcentrum Cleijenborch in het Zeeuwse Colijnsplaat ging 200 jaar terug in de tijd door een lunch te organiseren met gerechten uit de tijd van Willem I, de eerste Koning der Nederlanden uit het huis Oranje-Nassau. Om helemaal in de sfeer te komen, was de eetzaal koninklijk opgetuigd en liepen de vrijwilligers rond in toepasselijke klederdracht.

Lunch Cleijenborch (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simpel

Eén van de gerechten tijdens de lunch bij Cleijenborch: rissoles met gevogelte-ragout. “Ik moest wel even opzoeken wat rissoles zijn”, geeft chef-kok Hans Everse van Cleijenborch CulinR toe. “Het zijn gevulde flensjes die je paneert en vervolgens frituurt.” Everse kan zich zeer goed vinden in de wijze waarop zijn collega’s twee eeuwen geleden recepten samenstelden. “Wij koken ook simpel en eerlijk. Niet te veel poespas, maar gewoon lekker eten.”

Waarom?

Nu vraag je je af: waarom organiseerde Cleijenborch dit feestelijke evenement met deze oude gerechten? Het antwoord daarop kunnen we helaas nog niet helemaal verklappen. In ieder geval kan binnenkort heel Nederland meegenieten van een bijzondere culinaire en historische manifestatie.

Meer over dit evenement en de altijd enthousiaste Hans Everse binnenkort in Gastvrije Zorg.

Hans Everse

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels