nieuws

Zelf barista spelen in de D.E Coffee Kitchen

Eten & Drinken

Douwe Egberts Professional introduceert een nieuwe koffie- en theecorner voor instellingen: D.E Coffee Kitchen. De Nederlandse koffiebrander komt met een moderne, geauto­matiseerde koffiebeleving op het werk waarbij medewerkers zelf barista kunnen zijn. Met D.E Coffee Kitchen speelt het bedrijf in op de vraag naar kwalitatieve koffie en thee. De koffiecorner, met kwaliteitskoffie en -thee voor […]

Zelf barista spelen in de D.E Coffee Kitchen

Douwe Egberts Professional introduceert een nieuwe koffie- en theecorner voor instellingen: D.E Coffee Kitchen.

De Nederlandse koffiebrander komt met een moderne, geauto­matiseerde koffiebeleving op het werk waarbij medewerkers zelf barista kunnen zijn. Met D.E Coffee Kitchen speelt het bedrijf in op de vraag naar kwalitatieve koffie en thee.

De koffiecorner, met kwaliteitskoffie en -thee voor een aantrekkelijke prijs, wordt volledig beheerd en geëxploiteerd door Douwe Egberts Professional. D.E Coffee Kitchen vervult een rol naast de gebruikelijke gratis koffie- en theevoorzieningen. De corner wordt vanaf dit jaar geplaatst bij een aantal grote zakelijke klanten, zoals onderwijsinstellingen, ziekenhuizen en ondernemingen.

Baristakwaliteit

“De werkomgeving wordt steeds minder een kantoor en steeds meer een plek waar medewerkers zich thuis willen voelen. Een inspirerende omgeving waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en comfort”, aldus Frans Saelman, algemeen directeur van Douwe Egberts Professional in Nederland. “De koffie- en theekwaliteit die men thuis of in horeca gewend is, wil men ook op het werk ervaren. Deze ontwikkelingen hebben tot gevolg dat koffieliefhebbers meer verwachten van een kop koffie en ook bereid zijn hiervoor te betalen. Met D.E Coffee Kitchen creëren wij als marktleider in het zakelijk segment de ultieme koffiebeleving op het werk. D.E Coffee Kitchen is geboren uit liefde voor de beste koffie en thee en maakt baristakwaliteit op het werk mogelijk.”

Uit eigen onderzoek naar koffie en thee op het werk blijkt volgens Douwe Egberts Professional dat ruim 40 procent van de Nederlanders vindt dat de kwaliteit van de koffie op kantoor te wensen overlaat. Saelman: “En dat terwijl bijna tweederde van werkend Nederland niet zonder koffie kan tijdens kantooruren. Een kwalitatief goede kop koffie of thee zou voor bijna de helft van de Neder­landers het werk een stuk aangenamer maken.”

Werkdag

Voor een goede kop koffie of thee hebben we wel wat over, stelt Saelman. “Meer dan de helft van de Nederlanders loopt of fietst er graag voor om en we gaan zelfs het kantoorgebouw uit tijdens werk voor de dichtstbijzijnde koffiebar (bijna 10 pro­cent). In totaal haalt bijna een derde van de werkenden ergens anders koffie of thee. Naast lekker moet het ook vers zijn: voor 63 procent van de respondenten gaat er niets boven verse bonen en verse melk voor speciale koffies zoals een latte macchiatto of cappuccino. Dat een goede start van de werkdag zelfs afhankelijk is van een goede kop koffie vindt maar liefst 80 procent van de Nederlanders.”

De espressomachine uit de corner, de D.E Barista Professional, die Douwe Egberts Professional samen met het Zwitserse merk Schaerer speciaal hiervoor ontwikkelde, brengt volgens Saelman baristakwaliteit naar het werk. Het apparaat is in staat met drie verschillende, door de koffiemeesters van D.E geselecteerde espressoblends, een gevarieerd aanbod aan koffies te zetten. De machine biedt naast de bekende koffievariaties ook een aantal bijzondere smaken siroop zoals Vanilla, Salted Caramel en Raspberry. Daarnaast biedt de D.E Barista Professional ook koude dranken zoals een koude latte macchiato of koude chai latte maar ook een bijzondere selectie van Pickwick Slow Tea. In het ontwerp van de corner wordt gebruik gemaakt van warme, natuurlijke en authentieke materialen zoals notenhout in combinatie met robuust staal en frisse tegels – de typische Friese witjes – een knipoog naar de ‘roots’ van Douwe Egberts in Joure.

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels