nieuws

Bijna iedereen in de zorg eet kaas

Eten & Drinken

95 procent van bewoners in de Nederlandse verzorgingshuizen eet kaas, waarvan 60 procent dagelijks. Dat blijkt uit onderzoek van Vakmedianet, uitgever van Gastvrije Zorg.

Bijna iedereen in de zorg eet kaas

Wat bewoners en inkopers vooral belangrijk vinden, is dat de kaas echt Nederlands is. Dat wil zeggen: duurzaam geproduceerd, gemaakt van weidemelk van Nederlandse koeien die grazen op Nederlandse bodem. Verder moet de kaas pittig, vol van smaak en makkelijk snijdbaar zijn.

36 procent van de bewoners geeft de voorkeur aan de A-merken, vanwege de kwaliteit, de smaak maar ook omdat het een vertrouwd product is.

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief van Gastvrije Zorg!

Meer weten over kaasconsumptie in de zorg? Download de whitepaper, hou deze site in de gaten en lees de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die 10 oktober verschijnt.

 

Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met FrieslandCampina.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels