nieuws

Google Glass in de professionele keuken?

Eten & Drinken

Misschien heb je er al iemand mee zien lopen: Google Glass. De mogelijke toepassingen van deze technologie zijn bij lange na nog niet duidelijk. Er zijn bedrijven die denken dat koks in de professionele keuken binnenkort met deze futuristische bril zullen werken.

Google Glass in de professionele keuken?

ISS Catering Services, Nestlé Professional en het IT-bedrijf Magnus testen op dit moment de mogelijkheden van Google Glass op het gebied van koken. De bedrijven hebben hun krachten gebundeld en testen culinaire toepassingen die zorgen voor een optimale kookbeleving en ondersteuning van koks in de professionele keuken.

De nieuwe toepassingen, zoals videorecepten en -tips voor het koken, richten zich op het waarborgen van de kwaliteitsstandaarden van recepten en catering en kunnen daarnaast ook opleidingsdoelen dienen.

Videofragmenten

Koks die werken met een Google Glass scannen de barcode van producten in en krijgen dan videofragmenten te zien die uitleg geven over het product en een bijbehorend recept. De videofragmenten worden ondersteund door een culinair adviseur van Nestlé Professional. Daarnaast kan er in de applicatie ook nog het aantal gasten ingevuld worden, toont de Google Glass welke hoeveelheden nodig zijn en hoe het recept optimaal op smaak gebracht kan worden.

Waarborgen

ISS Catering Services ziet Google Glass als een middel om de hoge kwaliteitsnorm waar het bedrijf voor staat te waarborgen. “Koks (in opleiding) die gebruikmaken van Google Glass weten altijd wat er nodig is om gerechten optimaal te bereiden en hoe ze producten consistent dienen te gebruiken. Daarnaast kan Google Glass een tool zijn om waste terug te dringen, doordat men met de juiste hoeveelheden werkt.”

Wearables in de professionele keuken

Magnus is een IT consultancy bedrijf dat gelooft in het gebruik van Google Glass voor alledaagse situaties, zoals in de professionele keuken. Het bedrijf is verbonden aan het project en voorziet dat er voor ‘wearables’ – draagbare apparaten op kleding of lichaam – de komende jaren veel producten op de markt komen. Magnus zal de ontwikkeling van producten voor Google Glass van ISS en Nestlé begeleiden en de bedrijven van advies voorzien.

ISS Catering Services, Nestlé Professional en Magnus hebben een aantal recepten visueel uitgewerkt voor Google Glass. De toepassingen voor Google Glass worden ontwikkeld voor voedingsprofessionals en de professionele voedingsindustrie.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels