nieuws

Hoera, elke dag andijvie!

Eten & Drinken

Goed nieuws voor alle sla-, spinazie- en andijvieliefhebbers: het mag weer vollop gegeten worden.

Hoera, elke dag andijvie!

Tot nu toe raadde het Voedingscentrum aan om maximaal twee keer per week sla, spinazie of andijvie te eten. Omdat deze groenten veel nitraat bevatten, zou meer dan dat de gezondheid in gevaar brengen.

Nu zegt het Voedingscentrum dat we daar niet meer op hoeven te letten, want uit nieuw onderzoek blijkt dat het eten van nitraatrijke groente helemaal niet slecht is voor het menselijk lichaam. Ook de combinatie met vis is geen enkel probleem meer.

Nitraat is op zich ongevaarlijk, maar kan in het lichaam worden omgezet in een stof die mogelijk kankerverwekkend is. Bij het eten van groenten als spinazie en sla, maar ook bietjes en bleekselderij, is dat risico te verwaarlozen, aldus het Voedingscentrum.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels