nieuws

Kaas in de zorg: de meest populaire merken zijn…

Eten & Drinken

Welke kazen worden er nu goed en minder goed gegeten in de Nederlandse zorginstellingen? Dat was één van de vragen in het Kaasonderzoek van Vakmedianet.

Kaas in de zorg: de meest populaire merken zijn…

Een van de meest interessante vragen is of de voorkeur van de inkopers gelijk is aan die van de bewoners. Dat blijkt niet altijd het geval. Bewoners en inkopers zijn het in ieder geval wel eens over Milner. Deze kaas wordt goed ingekocht en vaak gegeten. Voor verreweg de meeste bewoners en inkopers is smaak de doorslaggevende factor om voor deze kaas te kiezen.

Vertrouwd

Het imago van Milner wordt beoordeeld als gezond, Frico als een echt vertrouwd kaasmerk, Slankie vanwege de goede prijs, Old Amsterdam als smaakvol en Beemster wordt gezien als echt Hollands. Bij Eru geven veel respondenten aan dat het een vertrouwd merk is.

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief van Gastvrije Zorg

Goudse kaas

Met name de spontane bekendheid van Goudse kaas is groot, hoewel dit een kaassoort is en geen merk. Verder worden ook alle grote A-merken verschillende keren spontaan genoemd door de respondenten. Onbekend bij bewoners zijn de merken Vergeer Holland en Kips. Kazen van de groothandel, zoals Fresh4You, zijn wel bekend bij de inkopers, maar niet bij de bewoners.

Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met FrieslandCampina.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels