nieuws

Langste eettafel van Nederland staat in Drachten

Eten & Drinken

Samen eten verbindt en versterkt de sociale contacten. Maar plaatsnemen aan een tafel met 599 andere gasten is wel heel bijzonder.

Langste eettafel van Nederland staat in Drachten

In het ouderencentrum Sûnenz in Drachten genieten 600 cliënten, medewerkers, vrijwilligers en relaties van ZuidOostZorg vandaag samen van een bijzondere maaltijd. Al die mensen passen natuurlijk alleen aan de langste eettafel van Nederland.

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van Gastvrije Zorg!

De langste tafel is de afsluitende activiteit in het kader van de Week tegen Eenzaamheid en de Week van de Smaak. Met elkaar organiseerden de locaties van ZuidOostZorg de afgelopen week zo’n veertig activiteiten in het kader van de Week van de Smaak en de Week tegen Eenzaamheid.

Het thema dit jaar is Bonen op je bord. Gasten krijgen voor 5 euro een ‘Skippers Miel’ voorgeschoteld (Fries voor Captains Diner), met streekproducten zoals de eerste wâldbeantsjes (woudbonen) en wâldgieltsjes (aardappelen). Ook het dessert is ‘sa frysk as it mar kin!’

Eenzaamheid

Coalitie Erbij, een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties die ieder op eigen wijze een maatschappelijke rol spelen om eenzaamheid te voorkomen en te bestrijden, organiseert jaarlijks samen met honderden mensen en organisaties in het land de Week tegen Eenzaamheid. De week loopt van 25 september t/m 4 oktober 2014. Digitaal worden alle tafels, georganiseerd in het land, aan elkaar verbonden. Het doel van de Week tegen Eenzaamheid is om eenzaamheid te (h)erkennen en op tijd te handelen.

Voeding

De Week van de Smaak, dit jaar van 27 september tot en met 5 oktober, is al jaren hét jaarlijkse evenement waarin gezonde en eerlijke voeding onder de aandacht wordt gebracht van een breed publiek. Er zijn in heel Nederland bijzondere markten, proeverijen, mooie maaltijden en streekmenu’s georganiseerd.

Tjalke Stoelwinder uit Jubbega werd tijdens de nationale verkiezing op 27 september tot Held van de Smaak gekozen, omdat hij op een innovatieve manier peulvruchten in de markt zet en beschikbaar maakt voor een brede doelgroep. Als medewerker van groothandel Greydanus BV uit Heerenveen heeft hij het initiatief genomen om koelverse maaltijden te ontwikkelen met bijzondere oude bonen- en erwten als belangrijkste ingrediënt

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels