nieuws

Onderzoek naar eiwitverrijkte producten gestart

Eten & Drinken

Kan het herstel van oudere ziekenhuispatiënten na opname verbeterd worden door speciaal ontwikkelde eiwitverrijkte producten? Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen Universiteit gaan dat onderzoeken.

Onderzoek naar eiwitverrijkte producten gestart

De studie volgt driehonderd patiënten, waarvan er honderd na ziekenhuisopname thuis herstellen. Een deel van de ouderen krijgt een normaal dieet met extra energie en eiwit. De andere groep krijgt speciale eiwitverrijkte producten. De vraag is welke groep sneller herstelt en wat het effect is op de conditie van de ouderen.

Bekijk ook het dossier Voeding in de zorg op deze site

Voor het project, genaamd Cater with Care, zijn verschillende eiwitverrijkte broden, soepen, sappen en koeken geproduceerd. Het uiteindelijke doel is om ondervoeding bij ouderen te voorkomen en te bestrijden met dergelijke producten.

Bron: Ziekenhuis Gelderse Vallei

 


Download gratis één van deze whitepapers over (onder)voeding:

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels