nieuws

Patiënten krijgen menu’s van topkok voorgeschoteld

Eten & Drinken

Patiënten van het Westfriesgasthuis hebben iets om naar uit te kijken. Ze kunnen binnenkort kiezen van menu’s die zijn samengesteld met hulp van een van de beste koks van Nederland.

Patiënten krijgen menu’s van topkok voorgeschoteld
De fusie tussen het Westfriesgasthuis in Hoorn (foto) en het Waterlandziekenhuis in Purmerend is inmiddels goedgekeurd door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Het Westfriesgasthuis, GreenPort Noord-Holland Noord, Handelshuis Atlantis en Diverzio bundelden afgelopen maanden hun kennis en kunde in een intensieve samenwerking. Met als doel de patiënten van het Westfriesgasthuis voortaan verse, gezonde en duurzame maaltijden uit de eigen streek te serveren.

Lees ook: Chef-kok VUmc start nieuwe bereiding van vlees

De koks en diëtistes van het Westfriesgasthuis hebben samen met topkok Ron Blaauw nieuwe menu’s ontwikkeld. De maaltijden zijn samengesteld met ingrediënten die voor het merendeel uit de regio komen. Noord-Hollandse groentes, Texels rundvlees, duurzaam gevangen vis uit de Noordzee; het komt allemaal vers op de borden van de patiënten terecht.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels