nieuws

Steeds vaker lekker van de tap

Eten & Drinken

Het is goedkoop en minder belastend voor het milieu, en daarom drinken Nederlanders het steeds vaker. En het is nog gezond ook.

Steeds vaker lekker van de tap

Nederlanders hebben in 2013 maar liefst 58 miljoen liter minder frisdrank en vruchtensappen gedronken. Volgens de Nederlandse vereniging Frisdranken, Water, Sappen (FWS) dronken we miljoenen liters meer kraanwater. Dat meldt het AD.

Bekijk alles over drinken en het belang ervan in het Dossier Vochtbalans

Gezond

Er zijn drie redenen waarom kraanwater wordt verkozen boven andere dranken. Water past in een gezonde levensstijl, uit de kraan is het veel goedkoper dan bronwater en het ‘thuis tappen’ is minder belastend voor het milieu.

Frisdrank

In 2013 werd in Nederland bijna 40 miljoen liter minder frisdrank gedronken en 15 miljoen liter minder vruchtensap. Nectar liep met 2,6 miljoen terug. Alleen de verkoop van bronwater nam toe met 9 miljoen liter. Exacte cijfers over kraanwater zijn er niet, maar gezien de terugloop van andere dranken wordt die geschat op 50 miljoen liter meer dan in 2012.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels