nieuws

Strijd om Jaarprijs Goede Voeding begonnen

Eten & Drinken

Koolzaadolie, een tosti of dagvers glutenvrij brood; welk van deze producten gaat dit jaar aan de haal met de Jaarprijs Goede Voeding 2014?

Strijd om Jaarprijs Goede Voeding begonnen

De Jaarprijs Goede Voeding is een project van het Voedingscentrum dat als doel heeft innovatie te stimuleren en gezondere producten binnen het bereik van een grote groep consumenten te brengen. Alle drie de producten zijn volgens de vakjury hoofdprijswaardig bevonden en dragen bij aan een gezonder productaanbod. Het is aan de publieksjury om de uiteindelijke winnaar aan te wijzen.

Meer weten over voeding in de zorg? Bekijk hier het dossier.

Winnaar

De drie nominaties zijn door de vakjury gekozen uit een aanbod van 26 verschillende inzendingen die dit jaar meededen aan de Jaarprijs Goede Voeding. Via de website van de Jaarprijs kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op het product dat volgens hen zou moeten winnen. Samen met het oordeel van de publieksjury bepaalt de vakjury de uiteindelijke winnaar.

Waarom verdienen de drie genomineerden de hoofdprijs? Volgens de vakjury is Holland Goud Koolzaadolie een mooie aanvulling in het assortiment spijsoliën voor koude en warme bereidingen. De olie bevat weinig verzadigd vet en relatief veel alfa-linoleenzuur. De vakjury is van mening dat Tosti Bruinbrood, gemaakt van bruin meergranenbrood en 30-pluskaas, een welkome vervanging is voor de bestaande convenience-tosti’s die vooral bestaan uit witbrood met ham en 48-plus-kaas. Yam glutenvrij Licht meerzadenbrood en donker brood van Bake Five zijn genomineerd omdat de jury het positief vindt dat er nu een dagvers gebakken brood is dat glutenvrij is en ook nog smakelijk is. Een welkome aanvulling voor mensen met coeliakie, aldus de jury.

Gezondere voeding

De winnaar van de vak- en publieksjury wordt bekendgemaakt tijdens het middagsymposium dat als thema heeft ‘Naar een Gezondere Voeding’. Dit evenement vindt plaats op 20 november in de Landgoederij in Bunnik. Ook ontvangen twee producten een aanmoedigingsprijs. De winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2014 mag een jaar lang het logo van de jaarprijs op zijn product voeren.

Kijk voor meer informatie, stemmen en inschrijven op Jaarprijsgoedevoeding.nl. Stemmen op de producten kan tot en met 3 november.

 


Download gratis één van deze whitepapers over (onder)voeding:

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels