nieuws

Voeding beïnvloedt mensen met dementie

Eten & Drinken

Voeding oefent grote invloed uit op de gezondheid van mensen met dementie. Dit blijkt uit de eerste inzichten van het onderzoek dat cateraar Eurest samen met Alzheimer’s Disease International doet.

Voeding beïnvloedt mensen met dementie

Omdat dementie steeds vaker voorkomt, krijgt cateraar Eurest vaak vragen van patiënten en hun familieleden over speciale voeding voor mensen met dementie. Om hier antwoord op te kunnen geven, hoopt Eurest middels dit onderzoek voedingsrichtlijnen voor mensen met dementie te publiceren.

Beter voedingspatroon voor mensen met dementie

Eurest, onderdeel van Compass Group een marktleider op het gebied van food en support services, doet samen met Alzheimer’s Disease International onderzoek. De focus ligt vooral op welke rol voeding speelt om dementie primair en secundair te voorkomen. Daarnaast richten de onderzoekers zich op ondervoeding als gevolg van dementie. Uiteindelijk moeten de resultaten een basis vormen voor eventuele handelingen die het voedingspatroon van dementerenden verbeteren.

Jan Jacob van Donselaar, managing director van Eurest: “Wij willen met de onderzoeksresultaten uiteindelijk ook een persoonlijk voedingsrapport voor mensen met dementie invoeren. Daarmee kan de kans op ondervoeding bij name ouderen verkleind worden.”

 


Download gratis één van deze whitepapers over (onder)voeding:

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels