nieuws

Voedselverspilling: chefs zijn aan zet

Eten & Drinken

Voedselverspilling is een probleem dat aangepakt moet worden, vinden veel organisaties. Nu ligt er een uitdaging klaar voor de chef-koks.

Voedselverspilling: chefs zijn aan zet

Unilever Food Solutions lanceert op 16 oktober de ‘United Against Waste Challenge’. Vanaf die dag hebben de deelnemende chefs uit de Benelux en Frankrijk vier weken de tijd om gedurende drie of vijf dagen een audit van hun voedselafval uit te voeren.

Lees ook: Is het nu afgelopen met de voedselverspilling?

Afval

Door al het voedingsafval uit hun keuken te wegen, komen ze meer te weten over de hoeveelheid, maar vooral ook over de herkomst van hun afval. En dat geeft hen de kans om acties te ondernemen tegen voedselverspilling en simpele dagelijkse gewoonten door te voeren, waarmee ze niet alleen afval verminderen, maar ook kosten kunnen besparen. Elke chef moet zijn audit voor 10 november opsturen naar Unilever Food Solutions.

Voedselverspilling

Om de chefs te helpen in hun strijd tegen voedselverspilling, stelt de multinational hen de praktische en moderne tools ter beschikking, waarmee ze hun afval kunnen analyseren. Via de mobiele app Stop verspilling, kunnen de chefs hun afvalstroom in kaart brengen en hun gegevens aan Unilever Food Solutions bezorgen. De app is gratis te downloaden op iOS, Android en via ufs.com/stopverspilling. Chefs kunnen ook offline meedoen. Voor hen zijn er speciale auditformulieren.

Tijdens de Europese Week van de Afvalvermindering van 22 tot 30 november, worden de resultaten onthult en is duidelijk welke chefs het er goed vanaf hebben gebracht.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels