nieuws

Cliënten Gelderse Vallei houden vast aan geijkt eetpatroon

Eten & Drinken

Alle patiënten in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede kunnen de hele dag door iets te eten of te drinken bestellen. Als ze ergens zin hebben, dan hoeven ze maar een kick te geven of het wordt geregeld. In de praktijk doen ze dat nauwelijks.

Cliënten Gelderse Vallei houden vast aan geijkt eetpatroon

Dat zegt  Nancy Janssen, diëtist in de Gelderse Vallei. “Ook al biedt het maaltijdconcept At Your Request de mogelijkheid om van 7 uur ‘s ochtends tot 7 uur ‘s avonds te bestellen,  in de praktijk volgen de meeste patiënten de geijkte patronen van ontbijt, lunch en avondmaaltijd.

Na een pilot in 2010 voerde Gelderse Vallei in samenwerking met Sodexo in 2012 At Your Requesët in. Patiënten kunnen binnen dit concept zelf kiezen wanneer ze eten of drinken en waar ze dat willen consumeren. Met de menukaart op het nachtkastje kan altijd besteld worden. Het softwareprogramma zorgt ervoor dat patiënten alleen producten kunnen bestellen die ze ook daadwerkelijk mogen hebben. Tijdens het bestellen krijgen ze ook meteen persoonlijk advies.

Lees hier hoe de Gelderse Vallei omgaat met ondervoeding.


Download gratis één van deze whitepapers over voeding in de zorg:

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels