nieuws

En een nieuwe ster is geboren

Eten & Drinken

Gastvrijheid moet in je zitten, zeggen sommige kenners. Daar moet tijdens de sollicitatieprocedure al op geselecteerd worden, zo luidt dan het advies. Wie op zoek is naar een medewerker voor het restaurant die uitblinkt in gastvrijheid, moet Linda Willemse van het Scalda Collega in Zeeland in de gaten houden.

En een nieuwe ster is geboren

Zij is namelijk uitgeroepen tot de allereerste Junior Gastvrijheidsmedewerker van het jaar tijdens de wedstrijd Junior Chef & Junior Gastvrijheidsmedewerker 2014. Het was voor het eerst dat gastvrijheid een eigen onderdeel had in deze competitie. Willemse werd beoordeeld op gastcontact, tafeltechnieken en indekken. En voor de bewoners die een drankje op z’n tijd lekker vinden; Willemse kan ook een heerlijke cocktail maken.

Junior Chefs

Julian Stegeman en Arnaldo Katoele van het Alfa College uit Hardenberg gingen naar huis als Junior Chefs of the Year. Zij onderscheidde zich van de rest door de gebruikte technieken en de opbouw van hun gerechtjes, waaronder de panna cotta van zeebaars. De gerechten werden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit SVH Meesterkoks Frans Gerrits (Unilever Food Solutions) en Jeroen Robberegt ( Miele) en Johan Verbon (menu engineer bij Sodexo). Zij beoordeelde de gerechten op onder meer kooktechnieken, creativiteit, presentatie en uiteraard smaak.

Inspiratie

Alle deelnemers aan de wedstrijd in het Miele Inspirience Centre in Vianen kregen een inspiratiesessie over thee/spijscombinaties van theesommelier Mariella Erkens. De begeleidende leerkrachten konden aansluitend nog een workshop bijwonen van Edwin van Gent, SVH Meesterkok bij Unilever Food Solutions. Van Gent besprak de nieuwste trends in de markt en de rol van de nieuwe generatie convenienceproducten in de keuken.

Voorbereiden

Unilever Food Solutions, dat deze wedstrijd al een aantal jaren organiseert, wil aankomende chefs op deze manier voorbereiden op het werken in de voedingsindustrie en inzicht geven in de beschikbare grondstoffen, mogelijke smaakcombinaties en de manier van serveren van gerechten.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels