nieuws

‘Eten en drinken vaak geen onderdeel maar onderbreking van de dag’

Eten & Drinken

Het ontbreekt veel zorginstellingen aan een goede visie op eten en drinken, waardoor het geen integraal onderdeel is van het dagelijkse proces maar een onderbreking. Dat zegt Phyllis den Brok in een opiniestuk in Gastvrije Zorg.

‘Eten en drinken vaak geen onderdeel maar onderbreking van de dag’

In de praktijk is nog weinig te merken van eigen regie en zelfredzaamheid, zegt Den Brok. “Al helemaal niet op het gebied van eten en drinken. Dit geldt zowel voor intramurale als extramurale settings.”

Kennis

Eten en drinken is een post waarop bovendien binnen veel zorgorganisaties en gemeenten drastisch wordt bezuinigd, weet Den Brok. “Veel faciliteiten worden gesloten of ge-outsourced en kennis omtrent eten en drinken gaat daarbij verloren. Raden van bestuur, management en gemeenten denken nog steeds vooral in kosten en niet in wat eten en drinken oplevert. Vaak weet men dat niet eens.”

Onderzoek

Phyllis den Brok heeft, in samenwerking met Wageningen UR Food & Biobased Research, het onderzoek ‘Genieten aan tafel’ uitgevoerd. Dit onderzoek vond plaats in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De onderzoeksvraag: Wat kan het integraal inzetten van eten en drinken opleveren?

Lees hier het hele verhaal van Phyllis den Brok.

Meer info: Phliss.nl / phyllis@phliss.nl

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels