nieuws

Gezonde leefstijl loont bij diabetes

Eten & Drinken

Door beter te eten en meer te bewegen kunnen diabetici hun ziekteverloop aanmerkelijk vertragen. Soms is de insulinespuit zelfs niet meer nodig, schrijft dagblad Trouw.

Gezonde leefstijl loont bij diabetes

Dat is de inzet van de stichting Voeding Leeft en twee zorgverzekeraars die deze week bekendmaakten dat ze een proef met deze aanpak uitbouwen.

Verhoogde kans

Diabetes type 2 komt steeds vaker voor, en dan vooral onder 55-plussers. Van de 75-plussers heeft 17 procent diabetes. Maar ook eerstegeneratieallochtonen, lager opgeleiden en mensen met overgewicht hebben wel een verhoogde kans diabetes te krijgen.

Lees ook: Steeds meer gevallen van ouderdomssuiker

Gezonder

Voor de proef ‘Keer diabetes type 2 om’ zijn negen mensen een half jaar lang begeleid door diëtisten, coaches en door koks. Doel was om hen allereerst anders te laten eten. Niet alleen gezonder en met minder koolhydraten, maar ook smakelijker: wie lekker eet, houdt dit immers langer vol.

Bij alle negen deelnemers daalden de bloedsuikerwaarden weer. Een van de deelnemers, die al was aangewezen op de insulinespuit, heeft deze inmiddels niet meer nodig.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels