nieuws

Veiligvoedsel-hattrick voor ziekenhuis Nij Smellinghe

Eten & Drinken

In 2008 kreeg de keuken van Nij Smellinghe het keurmerk Veiligvoedsel.nl. Drie jaar later was het restaurant van het ziekenhuis in Drachten aan de beurt. En nu is het weer raak.

Veiligvoedsel-hattrick voor ziekenhuis Nij Smellinghe

Ook de afdelingen van het ziekenhuis hebben het keurmerk gekregen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde de heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, het certificaat aan Cor de Boer, hoofd voedingsdienst van ziekenhuis Nij Smellinghe.

Met het Keurmerk Veiligvoedsel toont Nij Smellinghe aan dat zij voldoet aan de warenwettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een instelling een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring. Na een toetsing op 540 punten behaalde Nij Smellinghe voor de afdelingen gemiddeld een 9. Hiermee is het keurmerk volgens een woordvoerder van de Stichting Veiligvoedsel.nl ruimschoots behaald.

Kwaliteit van zorg is volgens een woordvoerster van het ziekenhuis voor Nij Smellinghe erg belangrijk. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan de beste kwaliteit van zorg. “Binnen Nij Smellinghe is de patiënt bepalend voor de handelswijze. De slogan ‘Met aandacht. Dat voelt beter.’ die gevoerd wordt binnen het ziekenhuis geeft aan dat de medewerkers van Nij Smellinghe altijd hun best doen om de juiste aandacht te geven. Soms in de vorm van directe zorg, soms in de vorm van een luisterend oor.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels