nieuws

85.000 kerstkoekjes aan ouderen uitgedeeld

Eten & Drinken

Maar liefst duizend dozen kerstkoekjes verspreidt het Nationaal Ouderenfonds deze week. Tijdens de koffie werden alvast de eerste honderd ouderen getrakteerd op kerstkoekjes in het Utrechtse Transwijk.

85.000 kerstkoekjes aan ouderen uitgedeeld

“Samen kerst vieren met iets lekkers. Zo moet het zijn!”, vertelt Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds. De koekjes worden verspreid onder verzorgings- en verpleeghuizen doorheen heel Nederland en zijn ter beschikking gesteld door Bolletje.

Gezellig

Tijdens de feestdagen is er veel eenzaamheid onder ouderen. Zo krijgen 420.000 ouderen geen bezoek en vieren 200.000 van hen geen kerst. Met kerstdiners, concerten, kerstbomen en nu ook kerstkoekjes probeert het Ouderenfonds het toch leuk en gezellig te maken voor zoveel mogelijk ouderen.

Gebaar

Romme: “Het was wel even slikken, toen we hoorden dat we zeven pallets met koekjes kregen. Dat zijn 85.000 koekjes! Maar in no time waren we ze ook weer kwijt. Duizenden ouderen kunnen we blij maken. Een mooi, betekenisvol gebaar voor ouderen, die dit enorm waarderen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels