nieuws

Aan de slag met fingerfood? 8 handige tips

Eten & Drinken

Fingerfood is een goede oplossing voor mensen met dementie. De belangstelling voor het concept dat is komen overwaaien uit Australië, groeit. Wie zit te spelen met de gedachte om met dit concept aan de slag te gaan, hier alvast wat handige tips.

Aan de slag met fingerfood? 8 handige tips

1. Begeleid het concept goed bij de medewerkers.

2. Communiceer zorgvuldig met de familie. Wijs op de voordelen van eten met de handen.

3. Laat bewoners die fingerfood eten, bij elkaar aan tafel zitten. Pas het concept consequent toe, dus ook brood eten met de handen.

4. De tafel moet hygiënisch schoon zijn, want er valt wel eens eten naast het bord. Voor en na het eten handen laten wassen, nagels altijd kortgeknipt houden.

5. Zorg voor zo weinig mogelijk afleiding. Dek de tafel met een neutraal kleed. Geen kleurige placemats.

6. Zorg voor de juiste temperatuur. Het eten moet niet te heet zijn.

7. Houd de producten herkenbaar. Snij een gehaktbal niet in stukken maar serveer kleine gehaktballetjes.

8. Zorg voor voldoende kleur en contrast in het eten. Zorg voor variatie.

Benieuwd naar hoe verpleeghuis Archipel Kanidas in Best het fingerfoodconcept hanteert in de dagelijkse praktijk? Klik hier.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels