nieuws

Er zitten nogal wat haken en ogen aan regionale producten

Eten & Drinken

De wil en de wens zijn er binnen de zorg wel om producten van dichtbij de instelling te gebruiken voor zorgmenu’s. Waarom gebeurt het dan nog op beperkte schaal?

Er zitten nogal wat haken en ogen aan regionale producten

Op een werkconferentie in het kader van het project Duurzaam en gezond voedsel voor jong en oud (uitgevoerd vanuit het Kennisprogramma Duurzaam Door van de Provincie Flevoland) werd duidelijk welke wensen er vanuit facilitair management zijn om het gebruik van regionale producten in zorgmaaltijden te bevorderen.

Facilitair managers, koks, producenten, gemeenten, kennisinstellingen en andere betrokkenen afkomstig uit de provincies Overijssel, Gelderland, Flevoland, Utrecht en Noord-Holland kwamen in het Centrum Biologische Landbouw tot de conclusie dat er concrete behoefte is om het regionale aanbod aan producten op een gemakkelijke manier te kunnen bestellen in de vorm van dagelijkse toepasbare seizoensmenu’s voor zorginstellingen. Daarnaast ziet men graag dat zorginstellingen een beleid ontwikkelen met een duidelijke visie op écht eten uit de regio.

Samen met de organiserende partijen, Centrum Biologische Landbouw en CAH Vilentum Hogeschool, gaan de deelnemers als gezamenlijke coalitie verder om concrete vervolgprojecten tot stand te brengen die invulling aan deze belangrijke behoeften kunnen realiseren.

Partijen die interesse hebben hierbij aan te haken, kunnen contact opnemen met Willieanne van der Heijden van CAH Vilentum Hogeschool via w.van.der.heijden@cahvilentum.nl.


Download gratis één van deze whitepapers over voeding in de zorg:

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels