nieuws

Halalgerechten? Helemaal niet moeilijk

Eten & Drinken

In het Rotterdamse Erasmus MC komen Rotterdammers over de vloer met 173 verschillende nationaliteiten. In het nieuwe restaurant KADE80 is daar rekening mee gehouden. Halalgerechten zijn bijvoorbeeld volkomen normaal.

Halalgerechten? Helemaal niet moeilijk

En die hoeven volgens restaurantmanager Tom Noppe van ISS Cure & Care helemaal niet ingewikkeld te zijn. “Ook een spinaziestamppot kun je halal klaarmaken”, zegt hij. De halalgerechten doen het goed in het restaurant, stelt de restaurantmanager. “Er is grote vraag naar.”

Japanse gerechten

KADE80, waar bezoekers en personeel samen eten, profileert zich als een multicultureel restaurant. Dat uit zich volgens Noppe vooral in de diversiteit van de gerechten. “Roti, kip kerrie, rendang of sushi zijn voorbeelden. Binnenkort gaan we ook Japanse gerechten uitproberen en wekelijks wokken. Woensdag eten we traditioneel Indisch.”

Dagelijks keren drie vaste componenten terug: twee verschillend belegde broodjes, een heldere en een gebonden soep en een goed lopende maaltijd. “Die basisgerechten moeten steengoed zijn. Vanuit daar proberen we nieuwe en multiculturele gerechten uit”, vertelt Noppe. Iedere dag varieert hij één gerecht per component met een ‘bijzondere’ touch. Garnalen of kastanjes bijvoorbeeld.

Vooraanstaand en innovatief

Dat KADE80 alle keukens in de vingers heeft, ligt niet alleen aan het gegeven dat Rotterdam uit zo veel verschillende nationaliteiten bestaat. “We willen ons vooraanstaand en innovatief positioneren op de markt”, vertelt Rinus de Viet, sectormanager Zorgaccent Services en Onderhoud van het Erasmus MC. “Topartsen, onderzoekers en hoogleraren van over de hele wereld komen bij ons over de vloer. Die wil je meer bieden dan alleen een oer-Hollands broodje kaas.”

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels