nieuws

Pim vertelt je alles over allergenen

Eten & Drinken

Alle bedrijven en instellingen die voedsel verkopen, zijn verplicht om de eindgebruiker volledig te informeren over de voedingsstoffen in producten. Fijn als de voedingsleverancier je daarbij helpt.

Pim vertelt je alles over allergenen

De Europese wet over verplichte voedselinformatie, de Verordening Voedselinformatie, is 13 december in werking getreden. Het gaat hierbij vooral om de informatie over allergene stoffen zodat mensen met een voedselallergie weten wanneer een product veilig voor ze is.

PIM

Om bedrijven en instellingen te helpen bij het verstrekken van voedselinformatie, heeft Huuskes de website PIM ontwikkeld. PIM is het Product Informatie Management-systeem waarmee voedingswaarden en allergenen van alle producten kunnen worden achterhaald. De website is zowel voor de PC als de tablet beschikbaar en voorziet in informatie over ingrediënten, voedingswaarden en allergenen.

Lees ook Allergenen in de zorg: 5 feiten over de nieuwe regels

Menu

Tevens geeft de website de mogelijkheid om producten te combineren tot een menu, waarna de totale voedingsdeclaraties van het complete menu worden getoond. Ook kunnen via de website inspiraties worden opgedaan van nieuwe producten.


Download gratis één van deze whitepapers over voeding in de zorg:

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels