nieuws

Zorg kan gewoon vorstelijk blijven tafelen, ook in 2015

Eten & Drinken

In de keuken nog verlegen om ideeën voor een origineel gerecht? Wat te denken van de composities die Koning Willem 1 héél lang geleden voorgeschoteld kreeg?

Zorg kan gewoon vorstelijk blijven tafelen, ook in 2015

Een groot aantal bewoners van zorginstellingen heeft dit jaar hier al van kunnen genieten tijdens de manifestatie Vorstelijk Tafelen in Nederland die in het kader van de tweehonderdste verjaardag van Nederland werd gehouden.

Zij kregen bijvoorbeeld rissoles met gevogelteragout gepresenteerd en gefarceerde snoek met ansjovissaus en peen met andijvie. En wat te denken van gebraden eend met komkommersla en aardappels à la Tabatière? De koks van de deelnemende instellingen kookten aan de hand van het kook- en gedenkboek Vorstelijk Tafelen in Nederland.

Oorspronkelijk zou de manifestatie doorlopen tot het einde van dit jaar, maar de Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst, die de manifestatie heeft opgetuigd, heeft besloten om Vorstelijk Tafelen in Nederland tot september 2015 door te laten lopen. “We krijgen toch nog regelmatig verzoeken uit het land”, zegt stichtingsvoorzitter Nico de Rooij enthousiast. “Waarschijnlijk gaan de locaties van BrabantZorg er ook nog mee aan de slag, net als ZINN in het Hoge Noorden.”

De kosten voor deelname aan het project bedragen 250 euro per locatie. Daarbij zijn promotiemateriaal en het kook- en gedenkboek inbegrepen. Neem voor meer info contact op met de Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst. Dat kan via de website Vorstelijktafelen.nl. Mailen kan ook, via info@vorstelijktafelen.nl. Telefonisch is de organisatie te bereiken op 0513 628796.

Bekijk hier hoe Zorgcentrum Cleijenborch in het Zeeuwse Colijnsplaat zijn eigen draai gaf aan Vorstelijk Tafelen in Nederland en daarmee de bewoners een onvergetelijke middag bezorgde.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels