nieuws

Nieuwe hygiënecode voor voeding in de zorg

Eten & Drinken

De hygiënecode voor de voedselvoorziening in de zorg is herzien. De code is aangepast aan de nieuwste wettelijke eisen en er is meer aandacht voor kennis en scholing van het personeel. Wat verandert er nog meer? Documenten De ‘Hygiënecode voor zorginstellingen en defensie’ is alleen digitaal beschikbaar via een inlogcode en heeft een eigen vernieuwde website. Er […]

Nieuwe hygiënecode voor voeding in de zorg
De hygiënecode voor de voedselvoorziening in de zorg is herzien. De code is aangepast aan de nieuwste wettelijke eisen en er is meer aandacht voor kennis en scholing van het personeel. Wat verandert er nog meer?

Documenten

De ‘Hygiënecode voor zorginstellingen en defensie’ is alleen digitaal beschikbaar via een inlogcode en heeft een eigen vernieuwde website. Er is een duidelijker verschil gemaakt tussen basisdocumenten en werkdocumenten. In de basisdocumenten staan de wettelijke eisen; zo mag bij de ontvangst van gekoelde producten de temperatuur niet meer dan 7 graden zijn. De werkdocumenten helpen zorginstellingen vervolgens met de praktische uitvoering van de officiële eisen. Zo staat er in het werkdocument ‘Meten van temperaturen’ op welke manier de temperatuur betrouwbaar bepaald kan worden.

Nieuwe informatie

Belangrijke nieuwe informatie in de code gaat over de toevoeging van allergenen. Verder is er meer aandacht voor de zuigelingenkeuken en voor het voorkomen van verspreiding van het norovirus.

Eigen hygiënecode samenstellen

Het is niet meer nodig om de hele Hygiënecode door te spitten op zoek naar informatie die voor je organisatie relevant is. Op de nieuwe website staat een tool waarmee je door het beantwoorden van enkele vragen je eigen code samenstelt.

Woonvormen

Naast de ‘Hygiënecode voor zorginstellingen en defensie’ is er ook een hygiënecode voor woonvormen. Deze code is alleen als boekwerk beschikbaar.

Kijk voor meer informatie hier. Op deze website is ook de herziene Hygiënecode aan te vragen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels