nieuws

Gezond en duurzaam eten en drinken voor senioren in Den Helder

Eten & Drinken

Om gezond duurzaam eten en drinken voor senioren in de regio Den Helder mogelijk te maken, zijn Stichting Vrijwaard, GreenPort Noord-Holland Noord en Diverzio een samenwerking aangegaan. In de overeenkomst komen zorg en landbouw samen, zeggen de drie organisaties. Deze aanpak, waarbij samenwerking met producenten uit het agrarisch gebied in Noord-Holland Noord centraal staat, zal […]

Gezond en duurzaam eten en drinken voor senioren in Den Helder

Om gezond duurzaam eten en drinken voor senioren in de regio Den Helder mogelijk te maken, zijn Stichting Vrijwaard, GreenPort Noord-Holland Noord en Diverzio een samenwerking aangegaan. In de overeenkomst komen zorg en landbouw samen, zeggen de drie organisaties.

Deze aanpak, waarbij samenwerking met producenten uit het agrarisch gebied in Noord-Holland Noord centraal staat, zal volgens de partners de maaltijden van Stichting Vrijwaard verbeteren terwijl de organisatie kosten bespaart. Bovendien betekent het gebruik van producten uit de regio een steun in de rug van de lokale economie.

Feestje

Stichting Vrijwaard bereidt iedere dag meer dan 450 maaltijden voor senioren in de regio; meer dan een gemiddeld academisch ziekenhuis dagelijks serveert voor haar patiënten. Bestuurder Coert Veenstra van Vrijwaard: “De Vrijwaard-maaltijd moet een feestje zijn, bereid met verse producten uit de regio, in een gezellige ambiance, waardoor de kwaliteit van leven omhoog gaat”, aldus Veenstra.

Succes met verse streekproducten: kan dat in de zorg?

Herstel

Volgens Koen Nouws Keij van Diverzio heeft gezond en duurzaam eten grote voordelen voor de zorgsector: “Uit diverse praktijkvoorbeelden en onderzoeksresultaten blijkt dat lekker, gezond en duurzaam eten een sneller herstel kan versterken en vaak leidt tot een verbeterde gezondheid. Dit gaat gepaard met een daling in de zorgkosten door minder medicijngebruik, minder dieetvoeding en een dalende zorgvraag.” Ook zullen cliënten meer genieten van de maaltijd als deze herkenbaar, vers en van dichtbij is, meent Nouws Keij.

Lees ook: ‘Voedselverspilling in de zorg heel erg hoog’

gezond en duurzaam

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels