nieuws

‘Kijk vooral naar de waarde van voeding’

Eten & Drinken

Kijk meer naar wat voeding oplevert dan wat het kost. Deze oproep doet onderzoeker Suzanne Tummers-Stienen aan de zorgwereld. Voor Bidvest Deli XL deed zij de afgelopen maanden onderzoek naar voedselbesteding in de zorg. Tummers-Stienen: “Door niet alleen te kijken naar de kosten, maar vooral naar de waarde van voeding, kunnen instellingen zich beter wapenen tegen […]

‘Kijk vooral naar de waarde van voeding’

Kijk meer naar wat voeding oplevert dan wat het kost. Deze oproep doet onderzoeker Suzanne Tummers-Stienen aan de zorgwereld.

Voor Bidvest Deli XL deed zij de afgelopen maanden onderzoek naar voedselbesteding in de zorg. Tummers-Stienen: “Door niet alleen te kijken naar de kosten, maar vooral naar de waarde van voeding, kunnen instellingen zich beter wapenen tegen de uitdagingen van nu en onderscheidend vermogen creëren in voorbereiding op de cliënt van de toekomst.”

De afgelopen jaren staat de zorgmarkt zwaar onder druk. Het aantal zorgvragers neemt toe, de regelgeving verandert en bezuinigingen zijn aan de orde van de dag. “Historisch gezien wordt binnen de zorg het meest bezuinigd op voedsel”, stelt Tummers-Stienen. “Dit terwijl het slechts een klein onderdeel van het totale budget beslaat.”

De onderzoeksresultaten zijn te lezen in het boek ‘Voedselbesteding in de zorg: de ontwikkeling van voedingsbudgetten tot 2020′. Dat wordt gepresenteerd op 24 april in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Rondom de boekpresentatie organiseert Bidvest Deli XL het congres ‘Voeding in de zorg: nu en in de toekomst’ met verschillende interessante sprekers uit de wetenschap en de zorg.

Zo zal het issue van waste besproken worden door dr. ir. Han Soethoudt van WUR, komt smaaksturing in de zorg aan bod dankzij Jelle Ferwerda van de Sint Maartenskliniek en spreekt prof. dr. Hans Westerhoff van de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Manchester over zijn baanbrekend onderzoek naar de biochemische routekaart van het menselijk lichaam.

Het congres is vrij toegankelijk en start om 13:00. Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels