nieuws

Rotterdams verpleeghuis boekt succes: 80 procent weer op gewicht

Eten & Drinken

In het Rotterdamse verpleeghuis Humanitas-Akropolis is 80 procent van ondervoede ouderen weer terug op gewicht, na een voedingsprogramma waarin zuivel een grote rol speelde. Om ondervoeding bij bewoners te stoppen en het aantal ouderen met ongewenst gewichtsverlies terug te brengen, startte Humanitas-Akropolis samen met FrieslandCampina een proef met zuivel. De zuivelproducent maakt zich sterk voor […]

Rotterdams verpleeghuis boekt succes: 80 procent weer op gewicht

In het Rotterdamse verpleeghuis Humanitas-Akropolis is 80 procent van ondervoede ouderen weer terug op gewicht, na een voedingsprogramma waarin zuivel een grote rol speelde.

Om ondervoeding bij bewoners te stoppen en het aantal ouderen met ongewenst gewichtsverlies terug te brengen, startte Humanitas-Akropolis samen met FrieslandCampina een proef met zuivel. De zuivelproducent maakt zich sterk voor het gebruik van eiwitrijke producten in de strijd tegen ondervoeding. De aanpak bleek succesvol: 80 procent van ondervoede bewoners kwam weer op gewicht.

Ondervoeding is een groot probleem in de Nederlandse zorgsector: één op de vier patiënten loopt risico, terwijl ongeveer een vijfde daadwerkelijk ongewenst gewichtsverlies hebben ervaren.

banner voeding in de zorg whitepaper

 

 

 

Voor meer informatie, neem contact op met FrieslandCampina.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels