nieuws

Tienduizenden dementerenden ondervoed

Eten & Drinken

Tienduizenden mensen met alzheimer in Nederland zijn ondervoed. Dat blijkt uit het rapport Voeding & Dementie van patiëntenorganisatie Alzheimer’s Disease International, meldt Trouw. Van de tienduizenden ondervoede patiënten woont het merendeel thuis, zegt Alzheimer Nederland, dat deel uitmaakt van de internationale koepel. Maar ook in verzorgingstehuizen kampen zo’n tienduizend dementerenden met ondervoedingsverschijnselen. Dat alzheimerpatiënten vergeten […]

Tienduizenden dementerenden ondervoed

Tienduizenden mensen met alzheimer in Nederland zijn ondervoed. Dat blijkt uit het rapport Voeding & Dementie van patiëntenorganisatie Alzheimer’s Disease International, meldt Trouw.

Van de tienduizenden ondervoede patiënten woont het merendeel thuis, zegt Alzheimer Nederland, dat deel uitmaakt van de internationale koepel. Maar ook in verzorgingstehuizen kampen zo’n tienduizend dementerenden met ondervoedingsverschijnselen.

Dat alzheimerpatiënten vergeten te eten, is hier zeker niet de enige reden voor, stelt een woordvoerder van Alzheimer Nederland. “Het heeft er ook mee te maken dat de eetbehoefte bij dementerenden verdwijnt. Ze voelen geen honger.”

Nederland telt ongeveer 30.000 alzheimerpatiënten met ondervoeding, op een totaal van 260.000 mensen met deze ziekte.

Lees ook ‘Binnen twintig jaar middel om Alzheimer te voorkomen’

Bron: ANP

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels