nieuws

‘Voeding ondergeschoven kindje in zorg’

Eten & Drinken

Voeding wordt zelden écht naar waarde geschat binnen de zorg. Tot deze conclusie komt onderzoekster Suzanne Stienen. Zij deed voor leverancier Bidvest Deli XL uitgebreid onderzoek naar de voedselbesteding in de zorg. “Hoewel voedingskosten slechts een klein deel uitmaken van de totale bedrijfslasten binnen instellingen, wordt er vaak en veel op bezuinigd”, stelt Stienen vast. […]

‘Voeding ondergeschoven kindje in zorg’

Voeding wordt zelden écht naar waarde geschat binnen de zorg. Tot deze conclusie komt onderzoekster Suzanne Stienen. Zij deed voor leverancier Bidvest Deli XL uitgebreid onderzoek naar de voedselbesteding in de zorg.

“Hoewel voedingskosten slechts een klein deel uitmaken van de totale bedrijfslasten binnen instellingen, wordt er vaak en veel op bezuinigd”, stelt Stienen vast. “Voedingsbudgetten staan al jaren onder druk.” Eind april zal het onderzoek van Stienen onder de titel ‘Voedselbesteding in de zorg – De ontwikkeling van voedingsbudgetten tot 2020’ in boekvorm worden gepresenteerd tijdens een symposium over dit onderwerp.

Deze publicatie is volgens Stienen bedoeld om inzicht te geven in de ontwikkelingen binnen de voedingsbudgetten in de zorgmarkt. “Het boek geeft een overzicht van de uitdagingen waar deze markt momenteel mee te maken heeft, en bespreekt wat de impact hiervan is op voedselbesteding nu en in de toekomst.”

Houd Gastvrijezorg.nl in de gaten voor de datum en locatie van de boekpresentatie. In het aprilnummer van Gastvrije Zorg een uitgebreid interview met Suzanne Stienen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels