nieuws

‘Vooral supermarkten profiteren van extramuralisering zorg’

Eten & Drinken

Wie wint de dans om de extramurale klant? Volgens Ton Snijders, hoofd voeding van de Zeeuwe zorgkoepel Werkt voor ouderen, gaan vooral de supermarkten hier de vruchten van plukken.

‘Vooral supermarkten profiteren van extramuralisering zorg’

Hij zegt dat in het komende nummer van Gastvrije Zorg, dat geheel in het teken staat van de extramuralisering van de zorg. Nu steeds meer ouderen zelfstandig wonen, groeit de markt voor thuismaaltijden. Supermarkt, groothandel en maaltijdleverancier zijn elkaars concurrent.

“We hebben zo’n 125 thuiszorgklanten per dag”, vertelt Snijders. “Dat is nog maar de helft van het aantal van vijftien jaar geleden, toen we met thuismaaltijden begonnen. Ik ben bang dat het vooral de supermarkten zijn die profiteren.”

Door alle bezuinigingen letten de mensen volgens hem op hun portemonnee en gooien ze hun vriezer vol met Aldi-maaltijden van een paar euro. “Daar kunnen we niet tegen concurreren, het is zeker de helft goedkoper. Maar helaas nemen ze ook genoegen met een mindere kwaliteit. Ik vind die supermarktmaaltijden in ieder geval niet lekker. En of ze zo gezond zijn?”

Lees in de nieuwe Gastvrije Zorg, die volgende week verschijnt, alles over de ontwikkelingen binnen de zorg in het thema extramuraal.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels