nieuws

Nieuw gezondheidsprogramma van een van Europa’s grootste cateraars

Eten & Drinken

“Als cateraar kunnen we onze gasten niet gezonder maken, maar we kunnen ze wel informeren en stimuleren om gezonder te eten.” Dat zegt Hans Gijsen, productmanager bij Eurest, een van Europa’s grootste cateraars, dat een nieuw gezondheidsprogramma introduceert.

Nieuw gezondheidsprogramma van een van Europa’s grootste cateraars

Het programma heet Know Your Food, en moet mensen helpen bij het nastreven van een gezonde levensstijl. Gijsen: “We benaderen onze gasten op een positieve manier. Dat doen we niet door te wijzen op wat je niet moet eten, maar door juist de nadruk te leggen op wat je beter wél kunt eten.”

Formats

Eurest, dat in de zorgsector ziekenhuizen, ouderenzorg en de geestelijke gezondheidszorg bedient, biedt het Know Your Food-programma in diverse ‘formats’ aan, afgestemd op de grootte en medewerkersamenstelling van de desbetreffende organisatie.

Recepten

Een onderdeel van het programma is het bord in de restaurants met daarop maandelijks wisselde informatie, zoals de groente van de maand, tips, lekkere recepten, informatie rondom gezondheid. Daarnaast is het de bedoeling dat het programma gasten verleiden met gezonde acties, deals en een maandelijkse proeverij met de seizoensgroente.

Lees ook: ‘Cateringmedewerkers houden Nederland gezond en vitaal

Gezonder

Volgens de productmanager zijn in 2013 zijn alle gerechten van Eurest gemiddeld 5 procent gezonder geworden door meer groente, meer vezels, meer gezonde vetten als noten, olie en vis en minder zout toe te voegen. “Tevens wordt steeds op de calorieën gelet. Op de prijskaartjes bij de producten worden ook de voedingswaarden vermeld en percentages van de aanbevolen dagelijkse maximale hoeveelheden.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels