nieuws

Marente wint het beste Menu van de Zorg 2014

Eten & Drinken

Marente, locatie Mariënhaven in Warmond, heeft de titel het beste Menu van de Zorg 2014 gewonnen. Teammanagers facilitair Jaco Groen en Dirk-Pieter van Leeuwen (locatie De Jeroen in Noordwijk) sleepten hiermee 5000 euro in de wacht. Brabantzorg, locaties Odendael en Sint Joachim & Anna wonnen de Campina Gouden Dessertlepel en daarmee 1000 euro. In de finale, […]

Marente wint het beste Menu van de Zorg 2014

Marente, locatie Mariënhaven in Warmond, heeft de titel het beste Menu van de Zorg 2014 gewonnen. Teammanagers facilitair Jaco Groen en Dirk-Pieter van Leeuwen (locatie De Jeroen in Noordwijk) sleepten hiermee 5000 euro in de wacht. Brabantzorg, locaties Odendael en Sint Joachim & Anna wonnen de Campina Gouden Dessertlepel en daarmee 1000 euro.

In de finale, tijdens de beurs Welkom in de zorg, streden Ikazia Ziekenhuis Rotterdam, Marente, locatie Mariënhaven en Brabantzorg, locaties Odendael en Sint Joachim & Anna tegen elkaar. De koks van Marente serveerden als voorgerecht een tartaar van tonijn met specerijendressing, wasabimayonaise en verse mango.

Het hoofdgerecht bestond uit een bavette van rund met een saus van gekaramelliseerde sjalotjes op een bedje van gekonfijte vergeten groenten en pompoenpuree. Als nagerecht serveerden ze een panna cotta met een soepje van meloen en een koekje van gedroogd fruit. Het winnende hoofdgerecht wordt opgenomen in het assortiment van Distrivers.

Anijscake

Richard Eijkemans en Anton van Kooij van Brabantzorg gingen naar huis met de Campina Gouden Dessertlepel voor het beste dessert van de finale en wonnen daarmee 1000 euro. Het dessert: Witte chocolademousse met gekarameliseerde sinaasappel en gestoomde anijscake, frambozengel en atsina cress. Daarbij een shake van limoen en venkel. De twee eindigden met hun gehele menu op de derde plek.

Eervol

Eric-Jan Wissink, Michael van ’t Hoff en Roos Vleghaar van Ikazia Ziekenhuis Rotterdam hebben eervol de titel van 2013 verdedigd en gaan dit jaar naar huis met een tweede plaats. De derde plaats is gewonnen door Brabantzorg, locaties Odendael en Sint Joachim & Anna.

welkom in de zorg (2)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels