nieuws

Ondervoeding: de taken van de voedingsassistent

Eten & Drinken

Wanneer een patiënt in het ziekenhuis ondervoed dreigt te raken, zijn er verschillende maatregelen die een voedingsassistent kan nemen om dit te voorkomen. We zetten er acht op een rij. De voedingsassistent kan: De patiënt stimuleren voldoende te eten De patiënt voldoende tijd geven voor de maaltijd Aandacht besteden aan de sfeer Een oplossing bieden […]

Ondervoeding: de taken van de voedingsassistent

Wanneer een patiënt in het ziekenhuis ondervoed dreigt te raken, zijn er verschillende maatregelen die een voedingsassistent kan nemen om dit te voorkomen. We zetten er acht op een rij.

De voedingsassistent kan:

  1. De patiënt stimuleren voldoende te eten
  2. De patiënt voldoende tijd geven voor de maaltijd
  3. Aandacht besteden aan de sfeer
  4. Een oplossing bieden als de patiënt bijvoorbeeld gedurende de maaltijd weg is voor onderzoek
  5. De patiënt helpen met eten indien de patiënt dit niet zelf kan
  6. Globaal bijhouden of de patiënt eet en drinkt wat wordt aangeboden
  7. Met de diëtist en/of verpleegkundige overleggen
  8. Zorgen voor voorraadbeheer van het assortiment verstrekkingen

Lees ook: ‘Koks weten vaak niet wat patiënten lekker vinden’

Bron: zakboekje Ondervoeding in het ziekenhuis van de Stuurgroep Ondervoeding.

Foto: Catharina Ziekenhuis

 


Download gratis één van deze whitepapers over (onder)voeding:

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels