nieuws

‘Personeel heeft vaak niet door dat iemand ondervoed is’

Eten & Drinken

Familie of verplegend personeel hebben vaak niet door dat iemand ondervoed is. Dat zegt Marjolein Visser, hoogleraar Gezond Ouder Worden aan de Vrije Universiteit Amsterdam, in het Eindhovens Dagblad. “Rekening houden met de smaakvoorkeur van ouderen, helpt de energie–inname te verhogen. Dat is erg belangrijk”, zegt Visser. “Bij zorginstellingen is de situatie al flink verbeterd, […]

‘Personeel heeft vaak niet door dat iemand ondervoed is’

Familie of verplegend personeel hebben vaak niet door dat iemand ondervoed is. Dat zegt Marjolein Visser, hoogleraar Gezond Ouder Worden aan de Vrije Universiteit Amsterdam, in het Eindhovens Dagblad.

“Rekening houden met de smaakvoorkeur van ouderen, helpt de energie–inname te verhogen. Dat is erg belangrijk”, zegt Visser. “Bij zorginstellingen is de situatie al flink verbeterd, omdat ondervoeding actief wordt opgespoord en behandeld. Maar bij thuiswonenden is ondervoeding juist een toenemend probleem. Er komen steeds meer kwetsbare ouderen thuis te zitten. Er is te weinig aandacht voor deze groeiende, kwetsbare groep”, aldus Visser in het Eindhovens Dagblad.

Lees ook: ‘Voeding altijd bijzaak geweest in de medische wereld’

Volgens Visser moeten ook huisartsen oplettend zijn en niet alleen de bloeddruk en de hartslag van ouderen in de gaten houden, maar ook het gewicht. “Wanneer iemand 4 kilo of meer in een half jaar afvalt en niet weet hoe dat komt, moeten er alarmbellen gaan rinkelen. Net als wanneer de omtrek van de bovenarm minder dan 25 centimeter is.”

Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

banner dossier voeding in de zorg

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels