nieuws

Wie weet alle antwoorden? Doe de grote Vochtquiz!

Eten & Drinken

Weet u waarom goed drinken belangrijk is? Of hoeveel vocht het menselijk lichaam nodig heeft? Daag uzelf uit en doe de quiz. Scroll naar beneden voor de antwoorden.   De vragen   1. Hoeveel dagen kan een mens zonder vocht? 2. Hoeveel procent van het menselijk lichaam bestaat uit water? 3. Wat is de functie […]

Wie weet alle antwoorden? Doe de grote Vochtquiz!

Weet u waarom goed drinken belangrijk is? Of hoeveel vocht het menselijk lichaam nodig heeft? Daag uzelf uit en doe de quiz. Scroll naar beneden voor de antwoorden.

 

De vragen

 

1. Hoeveel dagen kan een mens zonder vocht?

2. Hoeveel procent van het menselijk lichaam bestaat uit water?

3. Wat is de functie van water in het menselijk lichaam?

4. Hoeveel liter vocht heeft een mens per dag nodig?

5. Is koffie slecht voor de vochtbalans?

 

water

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De antwoorden

 

1. Drie dagen

2. 60 procent

3. Bloed, dat voor 80 procent uit water bestaat, zorgt ervoor dat zuurstof en voedingsstoffen getransporteerd worden naar de organen. Tegelijkertijd voert het afvalstoffen af.

4. 1,7 liter (elf glazen)

5. Het verhaal dat koffie slecht is voor de vochtbalans, is slechts ten dele waar, zegt Diëtist Gunilla Boomsma. “Koffie onttrekt pas na acht koppen vocht aan het lichaam”, doceert ze. “En het is ook niet zodat je door het drinken van koffie meer vocht verliest.” Wel is het zo dat koffie sneller vocht afdrijft.

Lees alles over het belang van voldoende vochtinname en de workshop van FrieslandCampina ‘Waarom genoeg drinken belangrijk is’ in de nieuwe Gastvrije Zorg

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels