nieuws

Zuivelconcern mengt zich in strijd tegen ondervoeding

Eten & Drinken

Eiwitrijke producten kunnen helpen ondervoeding bij ouderen tegen te gaan, zegt FrieslandCampina. Het zuivelconcern wil zorginstellingen daarom wijzen op het positieve effect van zuivel. Een op de vier ouderen in de Nederlandse zorg loopt risico op ongewenst gewichtsverlies. Ongeveer een vijfde heeft daadwerkelijk gewichtsverlies ondervonden. De voedingsstoffen in zuivel – waaronder eiwitten – kunnen ervoor […]

Zuivelconcern mengt zich in strijd tegen ondervoeding

Eiwitrijke producten kunnen helpen ondervoeding bij ouderen tegen te gaan, zegt FrieslandCampina. Het zuivelconcern wil zorginstellingen daarom wijzen op het positieve effect van zuivel.

Een op de vier ouderen in de Nederlandse zorg loopt risico op ongewenst gewichtsverlies. Ongeveer een vijfde heeft daadwerkelijk gewichtsverlies ondervonden. De voedingsstoffen in zuivel – waaronder eiwitten – kunnen ervoor zorgen dat ouderen hun normale lichaamsgewicht weer bereiken, dan wel behouden, zo luidt de boodschap van FrieslandCampina.

Speerpunt

Dat zuivel een positieve effect kan hebben bij ouderen die ondervoed dreigen te raken, blijkt uit de ervaringen van Zorgpartners Midden-Holland. Bij de Goudse zorgorganisatie is de aanpak van ondervoeding een hoofdthema in het voedingsbeleid.

Succes

Bewoners met risico op ondervoeding hebben hebben een uitgebreide keuze uit tussendoortjes met voldoende eiwit en energie. Op de lijst van tussendoortjes, opgesteld door de diëtisten, staan veel zuivelproducten die voldoen aan de eisen voor energie- en eiwitgehalte. Deze aanpak heeft succes.

 


Download gratis één van deze whitepapers over (onder)voeding:

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels