nieuws

31 zorginstellingen ontvangen pluim voor eten, service en ambiance

Eten & Drinken

Sterrenkok Pierre Wind heeft in Expertisecentrum Gulden Huis van Florence 31 bordjes uitgereikt aan zorg- en welzijnsinstellingen. Drie huizen kregen een gouden bordje, twaalf een zilveren en brons werd zestien keer uitgereikt. De bordjes zijn een graadmeter voor de kwaliteit van het eten, de service en ambiance in het betreffende huis.

31 zorginstellingen ontvangen pluim voor eten, service en ambiance

De afgelopen maanden zijn ruim 35 mystery guests langsgegaan bij ongeveer vijftig zorginstellingen. De mystery guests hebben de huizen meermalen beoordeeld op verschillende punten zoals kwaliteit van het eten, de gastvrijheid en de ambiance.

Verschil

Volgens Wind is het peil van de gastronomie verbeterd bij locaties die veel tijd en aandacht hebben geïnvesteerd. Opvallend is dat het verschil tussen goud, zilver en brons toch iets groter is geworden. Vorig jaar was de verhouding tussen brons en zilver nagenoeg gelijk. Dit jaar zijn er meer bronzen bordjes gevallen. Maar ook voor het eerst een derde gouden bordje.

Lees ook: ‘Goed eten en drinken levert zorg veel extra’s op’

De gouden bordjes

  • Saffier De Residentiegroep Swaenesteyn; derde jaar op rij goud
  • Saffier De Residentiegroep Woonzorgpark Loosduinen; vorig jaar zilver, dit jaar goud
  • HWW Rivierenbuurt, van zilver naar goud

Komend jaar worden de zorginstellingen opnieuw bezocht door de mystery guests.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels