nieuws

‘Betalen voor koffie en thee, dat is onvermijdelijk’

Eten & Drinken

Bewoners en bezoekers laten betalen voor koffie en thee is onvermijdelijk, zegt Ad Verhagen, manager horeca bij woonzorgorganisatie Zorgwaard in de Hoeksche Waard. In de nieuwe editie van Gastvrije Zorg zet hij zijn visie uiteen. Zorgwaard is vorig jaar gestart met commerciële restaurants in de buurt van de zorglocatie. ”Onze filosofie: als we het restaurant […]

‘Betalen voor koffie en thee, dat is onvermijdelijk’

Bewoners en bezoekers laten betalen voor koffie en thee is onvermijdelijk, zegt Ad Verhagen, manager horeca bij woonzorgorganisatie Zorgwaard in de Hoeksche Waard. In de nieuwe editie van Gastvrije Zorg zet hij zijn visie uiteen.

Zorgwaard is vorig jaar gestart met commerciële restaurants in de buurt van de zorglocatie. ”Onze filosofie: als we het restaurant loskoppelen van het zorgcentrum, stappen buurtbewoners er gemakkelijker naar binnen. Bewoners klagen volgens Verhagen wel dat ze binnen de zorgorganisatie nog wel gratis koffie krijgen maar in het restaurant moeten betalen. “Ze zijn nu eenmaal gewend om alles te krijgen.”

Budget

Binnen de locaties van Zorgwaard wordt de hele dag door heel veel koffie gedronken, door bewoners, bezoekers en medewerkers. Verhagen: “Altijd gratis, maar daar moeten we echt iets op verzinnen, anders gaat het ten koste van het zorgbudget. We willen bezoekers vijftig cent gaan vragen.”

Lees ook: ‘Bij ons zijn koffierondes ondenkbaar!’

Rendabel

Mensen vragen of het wel gastvrij is om bezoekers geld te vragen voor koffie en thee. “Ik geef als antwoord: het heeft niets met al of niet gastvrij zijn te maken; voor ons zijn koffie en thee ook niet gratis. Mensen moeten er erg aan wennen maar als we goed communiceren dat we de exploitatie rendabel moeten houden, begrijpen ze wel dat we niet meer alles kunnen weggeven.”

Lees meer over koffie en thee in de zorg in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die 27 juni verschijnt.

Bekijk hier onze vorige uitgaves.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels