nieuws

De buurtbakker in het ziekenhuis; waarom niet?

Eten & Drinken

Tijdens je verblijf in het ziekenhuis brood eten van je lievelingsbakker uit de buurt? Of als avondeten iets van dat nieuwe Indiase restaurant in het centrum? Volgens sommigen moet dat zeker kunnen.

De buurtbakker in het ziekenhuis; waarom niet?

In het bedrijfsleven gebeurt het al: verschillende lokale ondernemers die zelf hun gerechten verkopen in het bedrijfsrestaurant. Zeker ook geschikt voor de zorg, zeggen de bedenkers van het concept.

Lees ook: Koks weten vaak niet wat patiënten lekker vinden

Feest

“Mijn ervaring is dat het maaltijdaanbod in ziekenhuizen vaak niet gevarieerd en niet heel gezond is”, zegt Maaike de Reuver, oprichter en directeur campus-en zorglocaties van cateringbedrijf We Canteen. “Maar het is een feest als er wel veel keuze is, voor medewerkers, bezoekers en patiënten die niet gebonden zijn aan een dieet. Voor het herstel van patiënten is het goed als ze een maaltijd kunnen kiezen die ze leuk en lekker vinden. Daar word je toch blij van?”

Kiezen

We Canteen verzorgt het cateringaanbod in kantines en bedrijfsrestaurants in samenwerking met lokale ondernemers. Per locatie selecteren ze een groep ondernemers die een plek krijgen binnen het bedrijfsrestaurant om hun eigen gerechten te serveren.

De Reuver: “Doordat de verschillende ondernemers elkaar aanvullen, ontstaat er een compleet aanbod. Juist in het ziekenhuis of een andere zorginstelling is het belangrijk dat mensen zelf kunnen kiezen wat ze willen. De een wil elke dag een boterham en dat moet kunnen. De ander wil Indiaas, Surinaams of allerlei gezonde producten.”

Lees het hele interview met Maaike de Reuver in de nieuwe Gastvrije Zorg, die 27 juni verschijnt.

Bekijk ook onze vorige edities!

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels