nieuws

Voedselbanken Nederland intensiveert samenwerking met zuivelconcern

Eten & Drinken

De Vereniging van Nederlandse Voedselbanken gaan de samenwerking met zuivelonderneming FrieslandCampina Nederland intensiveren. Het doel: mensen die onder de armoedegrens leven te voorzien van zuivelproducten. Het zuivelconcern levert circa een miljoen zuivelproducten per jaar aan de voedselbanken. Als partner van Voedselbanken Nederland neemt de coöperatieve onderneming de logistieke kosten over, waardoor een betere verspreiding van […]

Voedselbanken Nederland intensiveert samenwerking met zuivelconcern

De Vereniging van Nederlandse Voedselbanken gaan de samenwerking met zuivelonderneming FrieslandCampina Nederland intensiveren. Het doel: mensen die onder de armoedegrens leven te voorzien van zuivelproducten.

Het zuivelconcern levert circa een miljoen zuivelproducten per jaar aan de voedselbanken. Als partner van Voedselbanken Nederland neemt de coöperatieve onderneming de logistieke kosten over, waardoor een betere verspreiding van de zuivelproducten over de voedselbanken in Nederland mogelijk is. Daarnaast wordt expertise op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteitsborging en gezonde voeding beschikbaar gesteld.

Gezond

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De Vereniging van Voedselbanken Nederland, waarbij 149 voedselbanken zijn aangesloten, helpt een klein gedeelte van deze groep door het verstrekken van voedselpakketten. Ruim 70 procent van de voedselbankklanten heeft niet altijd de mogelijkheid om voldoende of gezond en gevarieerd te eten. Wat hun voedingsinname betreft zijn voedselbankklanten voor een groot deel afhankelijk van wat ze wekelijks in hun voedselpakket krijgen.

Lees ook Ondervoeding: de gevolgen

Voedingswaarde

“De voedselbanken in Nederland spannen zich al een geruime tijd in om meer gezonde producten in de voedselpakketten te krijgen”, aldus Leo Wijnbelt, voorzitter van Voedselbanken Nederland. “Zuivel bevat van nature belangrijke voedingstoffen zoals eiwitten, vitaminen B2, B12 en calcium. De continue aanvoer van zuivelproducten naar alle voedselbanken van Nederland is daarom een belangrijke vervolgstap in de reeds bestaande samenwerking met FrieslandCampina.”

Bijdrage

Bas van den Berg, Managing Director van FrieslandCampina Nederland: “Het beschikbaar stellen van zuivelproducten met belangrijke voedingstoffen voor brede bevolkingsgroepen is een centrale doelstelling van onze organisatie. Mede door het overnemen van de logistieke kosten en het beschikbaar stellen van ons logistieke netwerk kunnen nog meer mensen, die helaas gebruik moeten maken van een voedselbank, bereikt worden dan dat tot nu toe mogelijk was.”

De Voedselbanken ondersteunen circa 35.000 gezinnen in Nederland. FrieslandCampina Nederland en Voedselbanken Nederland zetten deze intensievere samenwerking in voor de komende twee jaar.

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels