nieuws

Wie is op de hoogte van dit sinaasappelsapfeitje?

Eten & Drinken

Sinaasappelsap is een natuurlijk product en bestaat voor 100 procent uit puur fruit. Dat één glas sinaasappelsap meetelt als één portie fruit is bij veel mensen niet bekend, zegt de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters en Sappen (FWS). Daarom hebben ze er maar een filmpje over gemaakt. Raymond Gianotten (directeur FWS): “Het Voedingscentrum adviseert iedereen dagelijks […]

Wie is op de hoogte van dit sinaasappelsapfeitje?

Sinaasappelsap is een natuurlijk product en bestaat voor 100 procent uit puur fruit. Dat één glas sinaasappelsap meetelt als één portie fruit is bij veel mensen niet bekend, zegt de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters en Sappen (FWS). Daarom hebben ze er maar een filmpje over gemaakt.

Raymond Gianotten (directeur FWS): “Het Voedingscentrum adviseert iedereen dagelijks twee stuks fruit te eten. De meesten van ons halen deze norm echter niet. Volgens het Voedingscentrum kan één glas sinaasappelsap, één stuk fruit vervangen. Een glas sinaasappelsap is dus lekker én een mooie aanvulling op de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit.”

Lees ook: ’10 redenen waarom patiënten te weinig drinken

Uit de consumptiecijfers frisdranken, waters, sappen 2013 (Kerngegevens FWS 2013) blijkt dat sinaasappelsap in Nederland het meest gedronken vruchtensap is. Op de tweede plaats staan overige sappen, gevolgd door appelsap en een mix van sappen. In 2013 werd er met 16,4 liter per hoofd van de bevolking, wel iets minder vruchtensap gedronken dan in 2012 (17,3 liter per hoofd van de bevolking). Het meeste vruchtensap wordt gedronken in de groep 20-29 jaar (Drankenconsumptie in Nederland).

Bekijk hier het filmpje over sinaasappelsap.

Meer weten over het belang van voldoende vochtinname? Bekijk het dossier Vochtbalans.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels