nieuws

Boek over voeding wil het laatste woord hebben

Eten & Drinken

Informatie over eten ligt op straat. Maar wie zegt het en waarom? Het Voedingscentrum en de Consumentenbond slaan de handen ineen ‘om onzin en feiten te scheiden’.

Boek over voeding wil het laatste woord hebben

Eten & weten is een basisboek voor iedereen die het fijne over voeding wil weten. “Het is echt zo’n boek geworden dat je keer op keer oppakt. Omdat je iemand hoort praten over nanotechnologie, of stevia, of omdat je een etiket leest en je afvraagt wat dat keurmerk betekent”, zegt Corné van Dooren, co-auteur en expert Duurzaam Eten bij het Voedingscentrum.

Lees ook: Niemand is verantwoordelijk voor voeding

Misvattingen

Het boek heeft aandacht voor terugkerende thema’s waar consumenten veel vragen over hebben. Wat is duurzaam en is biologisch ook altijd goed voor het milieu? Hoe zit dat nou met E-nummers en wat doen ze in ons eten? Wat zijn de leefomstandigheden van dieren in de vee-industrie en hoe ongezond zijn suiker, vet en zout? En is speltbrood echt gezonder dan tarwebrood?

Schandalen

“Veel mensen twijfelen tegenwoordig aan de veiligheid van ons eten, vanwege recente voedselschandalen”, weet Georgie Dom, de tweede co-auteur en schrijfster van diverse andere boeken over gezondheid van de Consumentenbond. “En vragen zich af hoeveel waarde ze moeten hechten aan spraakmakende theorieën, zoals de Voedselzandloper en ‘nieuwe’ producten als superfoods. Ik denk dat dit boek broodnodige duidelijkheid geeft, en veel ongerustheid weg zal nemen.”

Het boek Eten & weten is verkrijgbaar via de webshops van de Consumentenbond en het Voedingscentrum en via de boekhandel.

 

banner voeding in de zorg whitepaper

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels